Sunday 6 November 2011

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα

Ξυπνάς, τεντώνεσαι, διώχνεις κάθε υποψία ύπνου από το σώμα σου και συνειδητοποιείς ότι είσαι φοιτητής. Είσαι φοιτητής επιτέλους ρε γαμώτο. Το λες δυνατά, σιγανά, νοερά μέχρι να το πιστέψεις και εσύ ο ίδιος. Τι σημαίνει αυτό ; Μα φυσικά νέος, ωραίος, ανεξάρτητος, ασυμβίβαστος με το αίμα σου να βράζει και να χορεύει στο δικό του ρυθμό.

Θες να βγεις, να δεις, να ψάξεις, να κατακτήσεις και στο τέλος να νικήσεις κάθε εφιάλτη των παιδικών/εφηβικών σου χρόνων. Δεν σε νοιάζουν τα μαύρα σύννεφα που απλώνονται ή απλώνουν οι άλλοι σκοπίμως πάνω από το μέλλον σου. Σε νοιάζει μόνο το δικό σου κρατίδιο όπου εσύ έχεις το σκήπτρο σου, την κορώνα σου και το θρόνο σου. Δεν θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί σου. Το θες σκέτο όπως γουστάρεις. Δεν θες να προσποιείσαι ότι διασκεδάζεις φορώντας τα καλά σου και τα αστραφτερά χαμογελά σου ακολουθώντας μια αγέλη σειρήνων.

Είσαι καινούριος εκεί έξω , δεν έχεις πέσει πολλές φορές γι’αυτό και δεν ντρέπεσαι για τα θέλω σου. Θες να βγαίνεις στο δρόμο και να χορεύεις με μπλε σπουργίτια και ένα τσούρμο αγνώστους (που σε λίγο θα γίνουν γνωστοί). Θες να είσαι ερωτευμένος κάθε μέρα και κάθε λεπτό με τη ζωή σου. Θες να γελάς τόσο πολύ που τα μάτια σου να δακρύζουν, να σφίγγονται και να μην βλέπουν ό,τι δεν θέλουν να δουν. Θες να αγκαλιάζεις και να σε αγκαλιάζει το αύριο. Θες ιδανικά που να σε εμπνέουν. Θες να εμπιστευτείς τον έρωτα και την φιλία και να μην κρατήσεις τίποτα για σένα. Θες να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις κάτι εκεί έξω και να μην ξεχαστείς από την ορμή με την οποία τρέχουν τα χρόνια. Σ’αυτό το σκηνικό δεν χωράνε οι γκρίζες μέρες και το γνωστό τρέμουλο της μελαγχολίας και της μοναξιάς που σε πλακώνει. Δεν έχεις χρόνο για τέτοια. Έχεις χρόνο μόνο για να ζείς, να δημιουργείς και να πετάς (κι ας σου λένε ότι δεν μπορείς).

Γιατί όπως λέει και ο ποιητής γλυκιά μου Ίλυα, «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

Ευχαριστώ που με βοηθάς στα ταξίδια μου άθελα σου.

Να είσαι πάντα καλά.

2 comments:

  1. Με έκανες να συνειδητοποιήσω πόσο τυχερή είμαι!!! :-) Να περνάς πολύ πολύ όμορφα!!!

    ReplyDelete
  2. Ειλικρινά χαίρομαι...τουλάχιστον αυτό το ουτοπικό σενάριο που εγω δεν μπορώ να ζήσω είναι ωραία να το βλέπεις σε άλλους.

    ReplyDelete